Otok Brač

Otok Brač

Okusite tradicionalna jela, degustirajte domaće vino, doživite lokalnu baštinu i uživajte u suncu.


Otok Brač najviši je otok u Hrvatskoj (Vidova gora, 776m) i najveći je otok u središnjoj Dalmaciji. Ovaj otok poseban je po vrsti kamena od kojeg su izgrađeni Bijela kuća u Washingtonu i Dioklecijanova palača u Splitu.


Provedite svoje praznike odmarajući se na javnoj ili tzv. „divljoj“ plaži, ili otkrivajući povijest starih znamenitosti i crkava, pustinje Blaca iz 16.stoljeća te Muzeja otoka Brača. Ako ste skloni aktivnom odmoru, na ovom brdovitom otoku možete planinariti ili voziti bicikl na označenim planinarskim i biciklističkim putevima.


Brač se nalazi između Splita i otoka Hvara, hrvatskog otoka s najviše sunčanih dana gdje su mogući jednodnevni izleti.

Bol

Na južnoj strani otoka, nalazi se Bol, jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Svjetski poznata plaža, Zlatni rat krasi ovo dalmatinsko mjesto. Plaža je vrlo posebna i karakterizira je jedinstveni oblik koji se mijenja ovisno o vjetru. Ako preferirate avanturistički odmor, pored plaže moguće je okušati se u sportovima na vodi kao što su jedrenje na dasci i skijanje na vodi, a tijekom noći doživite nezaboravan noćni život. Bol ima mnogo povijesnih i sakralnih znamenitosti kao što su Rimska piscina (bazen), Dominikanski samostan i „Paloc- Kuća u kući“ koji se nalazi u blizini Ville Dalmatine.

Apartmani

Superior (8 apartmana)

Apartman od 45 kvadratnih metara s jednom spavaćom sobom i velikom kupaonicom s tušem, idealan je za parove. Uživajte u zalasku sunca na velikoj terasi s pogledom na more.

SAZNAJ VIŠE »