enhr
brac-banner

Otkrijte Brač, Bol i Zlatni rat

Bogata kulturno-povijesna baština koja seže do prapovijesnog vremena, jedinstvena gastronomija, prekrasne plaže i uvale, kristalno plavo more i gostoljubivost mještana jamče odmor koji ćete uvijek pamtiti.

Otok Brač je najveći otok u grupi srednjodalmatinskih otoka i treći najveći otok u Jadranskom moru. Od kopna i Splita odvojen je Bračkim kanalom, a najviša točka otoka je vrh Vidova Gora (778 m), koja je ujedno i najviša točka svih hrvatskih otoka. Otočkim krajolikom dominiraju vapnenci krškog reljefa s brojnim škrapama, šupljinama, dolinama i uvalama.

Bol na Braču

Bol je mjesto na južnoj obali otoka Brača i jedna od najpopularnijih hrvatskih destinacija za odmor. Najveća turističkih atrakcija u Bolu je plaža Zlatni rat, šljunčana plaža koja se proteže 500 metara u smjeru mora i čiji vrh pod utjecajem snažnih morskih struja mijenja smjer. U Bolu i okolici pronaći ćete mnoge druge plaže i zaklonjene uvale.

Otok Brač karakterizira vrlo povoljna klima s blagim i vlažnim zimama te suhim, vrućim i sunčanim ljetima. Lokalni i sezonski vjetrovi također osiguravaju povoljnu klimu, a vjetar sa zapada osvježava vruće ljetne dane i čini Bol rajem za surfere.